Laatste premieronde Meer Met Minder

Eigenaren-bewoners die hun huis energiezuiniger maken, kunnen vanaf vandaag weer de rijkspremie Meer Met Minder laten aanvragen. Daarvoor is dit jaar 10 miljoen euro beschikbaar. .

De tijdelijke regeling Meer Met Minder loopt tot eind 2011, maar alleen zolang het budget van 10 miljoen euro strekt. In totaal was er 15 miljoen euro beschikbaar, in 2010 werd al 5 miljoen daarvan gebruikt. De resterende 10 miljoen euro komt nu beschikbaar.

Woonlasten beperken
De premie werkt: in 2010 namen al veel eigenaren-bewoners meer energiebesparende maatregelen in hun woning; maatregelen die ook sneller uitgevoerd werden. Met deze tweede en laatste ronde wil het kabinet energiebesparing in bestaande koopwoningen bevorderen en daarmee eigenaren-bewoners helpen om hun stijgende woonlasten te beperken.

Aanvragen
Eigenaren-bewoners die hun woning flink energiezuiniger laten maken, kunnen in aanmerking komen voor de premie. Naar gelang van de verbetering van de energiezuinigheid van de woning kan de premie 300 of 750 euro bedragen.

De premie kan voor de eigenaar-bewoner alleen worden aangevraagd door een aanbieder die aangesloten is bij Meer Met Minder. Deze aanbieder kan ook het vereiste maatwerkadvies verzorgen.

De premie kan vanaf vandaag worden aangevraagd via www.meermetminder.nl. Op deze site staan ook de subsidievoorwaarden vermeld.

Deel dit artikel

permalink