Groen licht voor duurzame airconditioning

De StatiqCooler voldoet sinds kort aan zowel de VDI 6022 en NEN 7120, en daarmee ook aan de geplande herziening van Het Bouwbesluit.

Coen Binnerts, directeur van StatiqCooling: "De StatiqCooler is een airconditioningsysteem gebaseerd op een vorm van verdampingskoeling.  Door de inzet van innovatieve technologie gebruikt de StatiqCooler 80% minder energie en zijn er geen chemische koude middelen nodig. Deze ontwikkeling is hierdoor niet alleen gunstig voor het milieu, maar heeft ook een positieve invloed op de energierekening èn de persoonlijke werk- en leefomgeving."

Geïnspireerd en gemotiveerd door het verkrijgen van verschillende innovatie-awards, werd in 2005 een doorontwikkelingstraject in gang gezet. Met een aantal terug-naar-basis-principes werd begonnen aan een innovatietraject, dat moest leiden tot 'statische koeling, met een beperkt aantal bewegende onderdelen.'

In het traject is uitgegaan van een aantal algemeen aanvaarde natuurkundige principes zoals de hygroscopische werking, adhesie, zwaartekracht, middelpuntvliedende kracht en het principe van de vallende film.

Kroon op het werk
Binnerts: "De StatiqCooler voldoet nu aan zowel de nieuwe NEN 7120 en daarmee ook aan de geplande herziening van Het Bouwbesluit. De StatiqCooler is eveneens  opgenomen in de STABU - systematiek en als adiabatische dauwpuntkoeling in de EIA subsidielijst 2011."

Daarnaast heeft het bedrijf recent de Duitse Prüfurkunde VDI 6022 binnengehaald. Binnerts: "Deze certificaten zijn een kroon op ons werk. Samen met de recent gerealiseerde automatisering van ons productieproces zet deze Duitse certificering de deur open naar verdere expansie van de StatiqCooler'."

Meer informatie: Statiqcooler

Deel dit artikel

permalink