Energiebesparing in Enschede

De Gemeente Enschede heeft  het energiebesparingsproject 'Goed voorbeeld doet goed volgen' geïnitieerd.

De Enschedese Meer met Minder-aanbieders en de gemeente Enschede hebben de handen ineen geslagen om samen de bestaande woningvoorraad te verduurzamen.

De gemeente biedt een energiebesparinglening aan. In combinatie met het bieden van informatie en een wedstrijd wil de gemeente de komende jaren 25.000 woningen energiezuinig maken.

Energiebesparingswedstrijd
Gedurende zesweken krijgen de bewoners die meedoen wekelijks een opdracht en besparingstips waarmee zij hun energiegedrag kunnen veranderen. Om het energie besparen nog leuker te maken is aan deze opdrachten een wedstrijd verbonden.

Aan de wedstrijd doen wethouder Hans van Agteren en twee raadsleden mee. Met hen gaan de bewoners onderling een wedstrijd aan om in hun eigen huishouden het meeste energie te besparen.

Energiebesparinglening
Om woningeigenaren te stimuleren om in energiebesparing te gaan investeren, biedt de gemeente Enschede bovendien een energiebesparinglening aan. Hiermee is het mogelijk om de kosten voor het nemen van maatregelen terug te verdienen met de besparing in energiekosten.

Daarom wordt na het treffen van de benodigde maatregelen de energieleverancier benaderd om de voorschotnota te verlagen. De woonlasten nemen dus niet toe. De lening kent een aantal gunstige voorwaarden: de belangrijkste is een jaarlijks rentepercentage van slechts twee procent. Dankzij dit energiebesparingproject wordt de drempel om een eigen huis te gaan isoleren dus een stuk lager. Deze totale aanpak past goed in het Nationale Energiebesparingplan 'meer met minder'. 

Meer informatie: doegroendatscheelt.nl

Foto: De SPielehorst, een van de twee straten die momenteel meedoen met het energiebesparingsproject: 'Goed voorbeeld doet goed volgen'.

Deel dit artikel

permalink