Betonkernactivering in combinatie met werkplek-klimatisering

De informele werkgroep 'MultiSlim Gebouwklimaat' heeft als missie een concept te ontwerpen voor thermisch actieve gebouwen met klimatisering op werkplek-niveau.

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 22 juni a.s. organiseert de werkgroep een workshop met als titel: Betonkernactivering in combinatie met werkplek-klimatisering.

Met andere woorden: flexibiliteit en individuele regeling in combinatie met een robuust basisklimaat. Achtergrond daarvan is de sterke punten van betonkernactivering optimaal te benutten en de zwakke punten op te heffen. Resultaat is thermisch comfort daar waar het nodig is en op het moment dat het nodig is, plus een duurzaam energiezuinig gebouw.

De werkgroep is een informele samenwerking van de adviesbureaus DGMR, DWA, Merosch, architectenbureaus DP6 en Sluimer en Van Leeuwen, ingenieursbureau Pieters Bouwtechniek en producenten van BKA-bouwelementen VBI en Betonson, gecoördineerd door het Cement&BetonCentrum. 

Gijs Kreunen (VBI) en Hans Köhne (C&BC) zullen namens de werkgroep MultiSlim Gebouwklimaat het resultaat van de zoektocht presenteren. Vervolgens zal  firma Inatherm haar aanbod voor i-Climate presenteren. Dan is volop ruimte voor discussie over concepten. Doelstelling is een basis te leggen voor een proefproject waarin de prestaties en rendementen van prototypes kunnen worden getoetst.

Geïnteresseerde bureaus en bedrijven worden van harte uitgenodigd voor deze workshop. Inschrijven: http://www.duurzaamgebouwdcongres.nl/congres/programma

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links