Cradle to Cradle loont

'Cradle to Cradle loont' bundelt de expertise en ervaringen op het gebied van Cradle to Cradle van 17 Nederlandse bedrijven.

Het boek is door Stef Kranendijk, CEO van DESSO uitgereikt op de gelijknamige bijeenkomst 'Cradle to Cradle loont!' bij tapijtproducent DESSO in Waalwijk.

C2C Leercommunity voor bedrijven
Tijdens de bijeenkomst lieten alle deelnemende bedrijven weten dat de toepassing van Cradle to Cradle voor hen succesvol is gebleken en dat Cradle to Cradle winst oplevert voor mens, milieu én bedrijf. De Leercommunity Cradle to Cradle is een initiatief van het ministerie I&M.

De C2C Leercommunity voor Bedrijven is in 2009 opgericht op initiatief van het ministerie I&M en is ondersteund door Agentschap NL en The Terrace. Cradle to Cradle was (en is) een relatief nieuw 'vakgebied'.

Het ministerie voldeed met deze leercommunity in de behoefte van het bedrijfsleven naar een besloten groep om hun kennis en ervaring op het gebied van Cradle to Cradle met elkaar te delen en te verdiepen.

Positieve resultaten
De Leercommunity heeft zijn waarde bewezen, alle deelnemers hebben positieve resultaten behaald. Deze bedrijven zagen kans nieuwe producten te ontwikkelen, extra markten en doelgroepen te bereiken. Niet alleen de deelnemers hebben voordeel. Met het invoeren van C2C maken zij Nederland meer toekomstbestendig.

Zo biedt C2C een oplossing voor het steeds groter tekort aan veel grondstoffen. De Leercommunity, die zelfstandig verder gaat, levert met invoering van C2C een grote bijdrage aan de duurzaamheid van Nederland.

Dit door sneller te innoveren, ketens te sluiten en de afhankelijkheid van eindige grondstoffen te reduceren. De verzamelde kennis en ervaring is nu ook voor de rest van Nederland beschikbaar.

Download Cradle to Cradle Loont  

Deel dit artikel

permalink