Marktpresentatie GPR Onderhoud

30 juni 2011

Donderdag 30 juni vindt in Utrecht de Markpresentatie GPR Onderhoud plaats.

Marktpartijen, overheden, corporaties en andere gebouwbeheerders zien de voordelen van duurzaam vastgoed en duurzaam onderhoud. Echter, concreet handen en voeten geven aan duurzaam beleid, duurzaam inkopen en levensduurdenken is niet gemakkelijk.

GPR Onderhoud wil laten zien hoe duurzaam onderhoud is. Het rekeninstrument is bedoeld voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs en andere partijen in de keten die de milieueffecten van meerjaren onderhoudsplannen aantoonbaar willen maken en samen op zoek willen gaan naar de minst milieubelastende en kostenefficiënte oplossing.

Het Onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft en W/E adviseurs hebben met vele partners sinds medio 2010 aan GPR Onderhoud gewerkt. Het is nu tijd om u over deze rekentool verder te informeren en van gedachten te wisselen.

Programma

09.30 Ontvangst

10.00 Het waarom? Initiatiefnemers aan het woord Egbert Kunst (Portaal) en Dennis Rutges (Rutges)

10.30 De methode en ontwikkeling: planmatig onderhoud, onderhoudsscenario's, ingreepkaarten, milieudata, levenscyclusanalyse en schaduwprijzen Ad Straub (Onderzoeksinstituut OTB, TU Delft) en David Anink (W/E adviseurs)

11.00 Pauze

11.30 Demo GPR Onderhoud Daniël Tulp (W/E adviseurs)

12.00 De uitvoering van praktijkproeven Ad Straub (Onderzoeksinstiuut OTB, TU Delft)

12.30       Lunch 

Informatie en aanmelden
Partners van GPR Onderhoud, inclusief de deelnemers aan onderzoeksprogramma Woningkwaliteit 2020, kunnen gratis deelnemen. GPR Gebouw-licentiehouders betalen € 95,-; de deelnamekosten voor niet-partners bedragen € 195,- (vrijgesteld van BTW).

De bijeenkomst vindt plaats in RASA Wereldcultuurcentrum

Meer informatie en online registratie: otb tudelft  en gpr onderhoud

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen