Ideeën voor Duurzame Dinsdag

6 september 2011

Iedereen met duurzame initiatieven en oplossingen kan deze tot 15 juli indienen op Duurzame dinsdag

Een aanbeveling van alle ingediende ideeën wordt in het speciale Duurzame Dinsdag koffertje op 6 september aangeboden aan een vertegenwoordiger van het Kabinet.

Duurzame Dinsdag wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerende activiteit, waarmee aandacht wordt gevraagd voor initiatieven vanuit de samenleving gericht op duurzaamheid. Op de eerste dinsdag van september ontvangt het Kabinet een aanbeveling op basis van alle initiatieven die er leven in Nederland. Tot 15 juli worden zoveel mogelijk van deze ideeën verzameld.

Prijs je rijk
Op 30 maart is het startsein gegeven voor Duurzame Dinsdag door symbolisch de Koffer te openen, waarin alle ideeën ingediend kunnen worden. Door deel te nemen maakt men kans genomineerd te worden voor een van de vele prijzen.
Zoals een Masterclass door specialisten op Duurzame Dinsdag.

Naast de Rabobank Jongerenprijs, wordt dit jaar de Gasterra Challenge geïntroduceerd. Deze Challenge is gericht op studenten van hbo en universiteiten die onderling strijden voor het beste initiatief.

Eerbetoon
In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van duurzaamheid.

Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau. Hiervoor kan men voorgedragen worden via www.duurzamedinsdag.nl. De onderscheiding wordt op Duurzame Dinsdag uitgereikt.

Deel dit artikel

permalink