Overeenkomst Drijvend Bouwen

Drijvend bouwen is één van de gebieden waar de stad Rotterdam en haar partners stevig op in willen zetten in het kader van klimaatadaptatie.

Ieder semester krijgen voortaan minimaal vijf studenten een leerplek binnen de Community of Practice (CoP) Drijvend Bouwen aam de RDM Campus.

De leerplek - een zogenoemde Innovatiekas - is een door  vier bedrijven gedeelde ruimte op de RDM Campus die fungeert als 'levend laboratorium' om innovaties op het gebied van drijvend bouwen, duurzaamheid en klimaatbestendigheid te ontwikkelen en realiseren.

Multidisciplinair
Speciaal hiervoor is een samenwerkingsverband getekend. Uniek in zijn soort, omdat het studenten in staat stelt multidisciplinair aan het vakgebied drijvend bouwen te werken vanuit bouw-, architectonisch en gemeentelijk perspectief.
De visie van deze samenwerking is erop gestoeld dat innovaties pas tot stand komen door vanaf de basis met elkaar te delen.

De toekomst voor Rotterdam
Bert Hooijer, directeur van RDM Campus en het Instituut voor Bouw en Bedrijfskunde van Hogeschool Rotterdam: "Drijvend bouwen is de toekomst voor Rotterdam en deze drie partijen hebben met het Drijvend Paviljoen al getoond dat zij voorloper zijn op dit gebied. Dat daar nu structureel studenten van Hogeschool Rotterdam bij betrokken zijn, is een verrijking voor zowel het onderwijs als voor de deelnemende partijen Dura Vermeer, Gemeentewerken Rotterdam en Public Domain Architecten."

Kennis en kunde
Per semester krijgen minimaal vijf studenten een plaats bij verschillende innovatieve projecten, zoals dat eerder al is gedaan bij de ontwikkeling en bouw van het Drijvend Paviljoen.

Studenten studeren dan ook niet bij één marktpartij af, maar doen kennis en kunde op van alle disciplines die komen kijken bij het vakgebied drijvend bouwen. Momenteel werken studenten onder meer aan een drijvende straat en een drijvende parkeergarage.

De samenwerking van genoemde partijen van de CoP Drijvend Bouwen sluit naadloos aan bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Rotterdam, waaronder voorbereiding van de stad op klimaatverandering en verdere versterking van de Rotterdamse economie.

Deel dit artikel

permalink