Marmoleum krijgt Cradle-to-Cradle Zilver certificaat

Marmoleum, de van nature duurzame vloerdekking van Forbo Flooring, heeft deze week het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat gekregen. Daarmee wordt het oer-Hollandse product dat al 112 jaar in de Zaanstreek wordt geproduceerd, opnieuw officieel 'eco-erkend'.

Marmoleum is wereldwijd beloond met vele milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur en de top-milieuklasse 1A volgens het Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie).

Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld. Het Cradle-to-Cradle Zilver certificaat voegt daar een belangrijke erkenning aan toe. 

Plantaardig
Marmoleum heeft de overtuigende milieuprestaties te danken aan het gebruik van zorgvuldig gecontroleerde en geteelde duurzame grondstoffen. De voornaamste grondstof is lijnzaadolie. Daarnaast bestaat Marmoleum uit hars, tallolie, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Op de pigmenten en lak na zijn al deze ingrediënten (97%) natuurlijk.

Daarnaast is 67% van de bestanddelen hernieuwbaar en plantaardig. Bovendien zijn houtmeel en tallolie restproducten van de houtindustrie die Forbo hergebruikt. Marmoleum is verder composteerbaar en kan in zijn geheel gerecycled worden.

Voor meer informatie: Forbo

Foto: De vlasplant, de voornaamste grondstof van marmoleum.

Deel dit artikel

permalink