BREEAM-NL 2011 versie 1.0 gelanceerd

De Dutch Green Building Council lanceert haar BREEAM NL 2011 versie 1.0.

Het afgelopen jaar heeft de Dutch Green Building Council veel feedback verzameld. Dit deden ze via de helpdesk, de Wiki pagina en door trainingen te organiseren. Het heeft een gloednieuwe BREEAM-NL versie opgeleverd: BREEAM-NL 2011.

Renovatie
Zo werd in 2010 renovatie nog onvoldoende gewaardeerd, dat was volgens de DGBC onwenselijk met de huidige leegstanddiscussie. Daarom zijn Mat3 en Mat4 samengevoegd met Mat1, zodat een renovatieproject of een project dat veel materiaal hergebruikt, relatief eenvoudig de punten in de materialen categorie behaald.

Ook heeft de DGBC veel gedaan om kosten te reduceren, zoals het aansluiten bij bestaande standaarden (Bewuste bouwers in Man2, C2C in Mat5), het verwijderen van te zware bewijslast (Pol8) en zelfs het bijna geheel herschrijven van credits (Man12, Tra3).

Belangrijkste wijziging
Al met al een is er een flinke slag gemaakt, maar de belangrijkste wijziging kan men terugzien over de gehele linie: het verduidelijken van de richtlijn, zowel in de inleidende hoofdstukken als in de creditteksten zelf.

De nieuwe versie BREEAM-NL en het wijzigingendocument is nu in het Nederlands en het Engels te downloaden op de BREEAM-NL website.

Deel dit artikel

permalink