energierekenwerk, Siemens

Siemens introduceert een nieuw energierekenwerk, de Sitrans FUE950(INT8). Deze is geschikt voor toepassing in warmte- en koudeopslag (WKO) systemen, stadsverwarming, warmte/kracht- (WKK) en elektriciteitscentrales.

De FUE950 is een universeel energierekenwerk dat, in combinatie met magnetisch inductieve flowmeters dan wel ultrasone energiemeters (zowel inline als Clamp-on), geschikt is voor het meten van het energieverbruik van water en water/glycol mengsels.

Regulatie
Het toepassen van energiemeters wordt binnen Nederland steeds verder gereguleerd. Door toename van deze (strengere) regelgeving zullen installaties steeds vaker moeten voldoen aan de, specifieke voor energiemeters opgestelde, Europese EN1434 en/of MID (MI004) richtlijn.

Het nieuwe energierekenwerk en de Siemens ultrasone energiemeters (FUE380) voldoen aan deze richtlijnen. Door toepassing van deze instrumenten binnen de opgestelde richtlijnen is en blijft de gebruiker gedurende de levensduur verzekerd van een zeer nauwkeurige en betrouwbare energiemeter.

Weergave
Op de FUE950(INT8) kunnen PT100 of PT500 (2-draads of 4-draads) temperatuurelementen worden aangesloten. Standaard levert Siemens deze met 4-draads PT500 temperatuurelementen in combinatie met 140 of 230 mm roestvaststalen dompelbuizen.

Op het energierekenwerk wordt de energie weergegeven in MWh dan wel GJ, de flow in m3/uur en het vermogen in kW. Tevens kan het energierekenwerk uitgebreid worden met optionele communicatiemodulen, zoals M-bus, RS232, RS485, dan wel optionele uitgangsmodulen, zoals pulsuitgang (energie en volume puls) of analoge uitgang (flow en vermogen).

Hierdoor onstaat een directe koppeling aan het bovenliggende systeem. Voor het uitlezen, waarvoor een optionele Bluetooth adapter nodig is, van parameters of het analyseren van data kan het gratis te downloaden programma IZAR@SET worden gebruikt. 

Meer informatie: Siemens   

Deel dit artikel

permalink