Rio+20

Onlangs is het Nationaal Platform Rio+20 van start gegaan.

Het Nationaal Platform Rio+20 adviseert het kabinet voor de Nederlandse inbreng aan de wereldwijde VN duurzaamheidtop (Earth Summit) in Rio de Janeiro in 2012.

Staatssecretaris van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking Ben Knapen gaf begin deze de aftrap voor het platform dat onder leiding staat van hoogleraar Louise Fresco. 

Van eigen bodem
Nederland wil een belangrijke rol spelen bij de Rio+20-top. Ons land is niet alleen de bakermat, maar ook koploper als het gaat om het opzetten van duurzame handelsketens, die recht doen aan de drie P's van duurzame ontwikkeling: people, planet, profit.

Bovendien heeft Nederland specialistische kennis te bieden over ecologische modernisering van de landbouw - waarbij de opbrengsten wereldwijd kunnen verdubbelen, terwijl de ecologische impact halveert - en integraal waterbeheer.

Inspirerende voorbeelden
De komende maanden zal het Nationaal Platform een tiental 'best practices' formuleren voor vergroening van de economie. De aanbevelingen van het platform dienen als input voor de Nederlandse inbreng bij de VN-top. Bureau Search is gevraagd om haar praktische ervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Nationaal platform
Het Nationaal Platform Rio+20 is een netwerkorganisatie, die ruimte biedt aan alle organisaties en individuen in Nederland die kunnen bijdragen aan de transitie naar een groene economie, in Nederland en wereldwijd.

Meer informatie Nationaal Platform Rio+20

Deel dit artikel

permalink