Bredase  bedrijventerreinen aangepakt

De leegstand op de bedrijventerreinen in Breda wordt aangepakt. Dit gaat de gemeente samen doen met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM en, de Brabantse Herstructureringsmaatschappij (BHB).

Op de bedrijventerreinen De Emer, Hintelaken en De Krogten gaan de partijen leegstaande panden en braakliggende terreinen worden aangekocht, gesloopt en als nieuwe, bouwrijpe kavels aangeboden.

Wethouder Meeuwis van Economische Zaken: "We maken de bedrijfsterreinen geschikt voor nieuwe investeringen. Daarmee scheppen we de ruimte voor succesvol en innovatief ondernemerschap in Breda. Belangrijk, want zo versterken we de economische positie van de stad."

Masterplan
De gemeente en de BHB  hebben zeven miljoen euro in een fonds gereserveerd. Gezamenlijk is een masterplan opgesteld waarin de projecten staan die via het nieuwe fonds worden gefinancierd. Bedrijventerrein Emer-Noord krijgt een directe aansluiting op de Noordelijke Rondweg. Daarmee wordt Emer-Noord aantrekkelijker om je te vestigen.

Naar verwachting starten de werkzaamheden begin 2012. Verder wordt ruimtelijk rekening gehouden om op termijn een ongelijkvloerse kruising te realiseren. Het fonds moet zichzelf terugverdienen, doordat door verkoop van kavels geld  terugvloeit in het fonds. Dat geld kan dan worden ingezet bij andere herstructureringsprojecten.

Foto: Bedrijventerrein De Emer

Bron: Breda Vandaag NL

Deel dit artikel

permalink