Energie 2011 opent met Energy Future Circle

De beurs Energie 2011 opent dit jaar met een Energy Future Circle.

Dat we ´s avonds via de dynamo onze fietsverlichting kunnen aandrijven is al heel efficiënt. Maar wat doen we overdag met al die energie? De Duitse fietsenfabrikant Silverback heeft bedacht dat de toekomstige stadsnomade tijdens het trappen best ook zijn of haar elektronische 'gadgets' kan opladen.

Fietsen is gezond, voor ons eigen lichaam en voor het milieu. Maar er is nog ruimte voor verbetering. We kunnen nóg meer doen met onze eigen energie. Waarom zou je 's ochtends eerder opstaan omdat je je smartphone nog moet opladen als je dat ook onderweg naar je werk kunt doen? De Silverback Starke 1 - vanaf 2012 op de markt - heeft een dynamo met usb-poort, die geschikt is voor het opladen van apparaten met een laag voltage. Terwijl je fietst, laad je dus de batterij op van je iPhone, MP3-speler of navigatiesysteem.

Met het oog op een mogelijke verbanning van de scooter van het fietspad heeft de Silverback Starke 1 nog een ander belangrijk voordeel: de futuristisch ogende fiets heeft ook een elektrische hulpmotor van maximaal 200 watt en een actieradius van 32 kilometer. Daarmee is deze zogenaamde 'pedelec' mogelijk het ideale emissievrije voertuig binnen de metropool van de 21ste eeuw.

Deze fiets is één van de inspiratiecases die zijn opgenomen op de website van  het Energy Future programma. Dit brede programma is een initiatief van Shell Nederland en is bedoeld voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de huidige en toekomstige energievoorziening.

Naast de website kent het programma ook de Energy Future Mixer, een informatieve film en interactieve dialogen onder leiding van Jan Douwe Kroeske. Deze vinden plaats op verschillende locaties in Nederland. Energie 2011 opent dit jaar met een Energy Future Circle.

Meer informatie: Energyfuture.nl
Meer informatie: Energie 2011

Deel dit artikel

permalink