Forse besparingen dankzij Energie Prestatie Contract

Laco Recreatie heeft een Energie Prestatie Contract (EPC) getekend met Honeywell Building Solutions uit Apeldoorn voor sportcentrum De Drietip in Nuenen.

 In november 2010 is de implementatie van de energiebesparende maatregelen voltooid. De gegarandeerde besparingen zijn reeds in augustus 2011 behaald. Met de besparingen in september en oktober voor de boeg, is het de verwachting dat de gegarandeerde besparingen met circa 15% worden overschreden.

PPP
Laco Sportcentrum De Drietip is een multifunctioneel sportcentrum met zwembad, fitnesscentrum met airco, squashbanen, sauna en Turks stoombad, zonnebank, sportcafé, fysiotherapiepraktijk en schoonheidssalon.

"Laco is deze overeenkomst niet alleen aangegaan vanwege de interessante business case, maar ook omdat het comfort voor bezoekers en personeel verder is verbeterd" aldus Bert Lavrijsen, directeur/eigenaar van Laco.

"Het EPC garandeert daarbij een win-/winsituatie voor 'people', 'planet' en uiteraard 'profit'."

Overeenkomst
De overeenkomst heeft een looptijd van circa 6,5 jaar. Een termijn die gelijk is aan de verwachte simpele terugverdientijd. Dankzij nog hogere besparing in de praktijk zal de terugverdientijd van deze investering voor Laco lager uitvallen dan 6,5 jaar.

Binnen dit contract is onder andere de ventilatie van het zwembad geoptimaliseerd. Ook de huidige meet- en regelapparatuur is vervangen. Als laatste wordt er gebruik gemaakt van warmtekrachtkoppeling voor de opwekking van elektriciteit en warmte.

50% reductie
De verwachting was dat het jaarlijkse energieverbruik van De Drietip met meer dan 50% wordt gereduceerd. Op basis van de maandelijkse rapportages blijkt dat de verwachte besparingen reeds in augustus behaald zijn.

Zodoende zijn de gegarandeerde besparingen al gerealiseerd en wordt nog extra besparingen voor de resterende twee maanden van het eerste jaar verwacht.

Meer informatie: Energie Prestatie Contract Laco

Deel dit artikel

permalink