Master windenergie TU Delft

De TU Delft start het volgende academische jaar (2012-2013) met een nieuwe Europese masteropleiding windenergie.

De European Wind Energy Master (EWEM) wordt door vier Europese universiteiten verzorgd. TU Delft coördineert de opleiding. 

Veertig partners
Het consortium wil jaarlijks 120 tot 150 afgestudeerden leveren voor de windenergiesector. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met zo'n veertig partners van windenergieorganisaties, turbinefabrikanten en ontwikkelaars van windparken op land en op zee.

Naast de TU Delft is de masteropleiding te volgen aan de Technical University of Denmark, de Carl von Ossietzky University of Oldenburg (Duitsland) en de Norwegian University of Science and Technology.

Opleiding
De geselecteerde deelnemers studeren aan ten minste twee instellingen uit het consortium. De opleiding heeft vier specialisaties: Wind Physics, Rotor Design, Electric Power Systems en Offshore Engineering.

Er is een gezamenlijk eerste semester. Het multidisciplinaire en projectgeoriënteerde onderwijs moet de studenten leren om kennis ook buiten hun eigen specialisatie over te dragen en om ontwerpkeuzes te plaatsen in hun maatschappelijke context.

Bron: Energie+

Deel dit artikel

permalink