Vloeistofdichtheidscertificaat voor betonvloer

De gepolijste betonvloeren van Brilliance Concrete Polishing beschikken sinds kort, als eerste en enige in Nederland, over een vloeistofdichtheidscertificaat.

De betonnen showroomvloer van het bedrijf heeft deze zomer na een inspectie op basis van de CUR/PBV­Aanbeveling 44 de zogeheten 'verklaring vloeistofdichte voorziening' verkregen.

De gepolijste betonvloeren zijn hiermee geschikt voor locaties waar bedrijfsmatige activiteiten met bodemverontreinigend risico plaatsvinden, zoals (industriële) werkplaatsen.

Toplaag
De gepolijste betonvloer heeft de vereiste mate van verdichting te danken aan een door Brilliance Concrete Polishing ontwikkeld procedé. De toegepaste methodiek draagt op milieuvriendelijke wijze zorg voor duurzame vloeistofdichte betonvloeren.

Met behulp van met diamant ingelegde metaalsegmenten slijpt Brilliance Concrete Polishing een dunne toplaag van de vloer af en komt het sterke, onderliggende beton aan de oppervlakte. Vervolgens worden eventuele beschadigingen gerepareerd en wordt de vlak geslepen betonvloer gepolijst.

Tijdens dit proces wordt de vloer meermalen geïmpregneerd met een nieuw ontwikkelde vloeistof die in de gepolijste vloer dringt en deze afsluit. Deze toevoeging zorgt voor de extra verdichting, benodigd voor het verkrijgen van de verklaring vloeistofdichte voorziening.

Omdat de toplaag van geslepen en gepolijste betonvloeren uiterst sterk en verdicht is, kunnen vloeistoffen niet permanent in de vloer doordringen. De betonvloeren kunnen hierdoor tientallen jaren worden gebruikt.

Meer informatie: Brilliance

Deel dit artikel

permalink