Overijssel geeft inhoud aan De Dag van de Duurzaamheid

De 3e editie van de Dag van de Duurzaamheid wordt dit jaar op vrijdag 11 november (11-11-11) gehouden. Op deze speciale dag organiseren de Provincie Overijssel, het platform Duurzaam Gebouwd en de Dutch Green Building Council het nationale congres: Nieuwe energie in de bestaande bouw!

Voor dit congres komen overheid en bedrijfsleven uit heel Nederland samen in Zwolle om zich te verdiepen in de kansen die lokale energie opwekking en -besparing de (woning)bouw biedt. De Provincie Overijssel gaat uit van de macht van de consument als co-producent, maar wat vindt de markt? Een wervelende dag met spraakmakende opinies en gedurfde uitvoeringen.

Het congres wordt gehouden in theater De Spiegel en kent een uitgebreid dagprogramma van sprekers, netwerkmomenten en workshops. Dit congres is bedoeld voor directie en bestuurders uit de bouw- en installatiewereld, overheid en bedrijfsleven.

Unieke ervaringen, succesvolle toepassingen en visies op de huidige kansen die de energiemarkt biedt om duurzame innovaties in bestaande woningen, bedrijfsgebouwen, boerderijen, kassen en utiliteitsgebouwen te gaan realiseren.

Programma en Keynote sprekers
Het programma start om half 10 en duurt de gehele dag. Keynote sprekers van dit congres zijn:
Theo Rietkerk (Gedeputeerde Provincie Overijssel), Stefan van Uffelen (DutchGreenBuildingCouncil), Laurens de Lange (Unica) en Zakenvrouw van het jaar 2010: Marlies van Wijhe. Het congres staat onder leiding van tv­personality Wouke van Scherrenburg.

Tijdens deze dag informeert Provincie Overijssel de deelnemers over haar visie, beleid en programma op het gebied van Nieuwe Energie. Daarnaast zal zij specifiek aandacht besteden aan de aanpak voor energiebesparing in de bestaande woningvoorraad en het MKB, het project duurzaam dorp en het Energiefonds Overijssel, dat in 2012 operationeel wordt.

Partners en sponsoren
Het Duurzaam Gebouwd Congres is dit jaar een samenwerking tussen de Provincie Overijssel, de Dutch Green Building Council, Congresstad Zwolle en Duurzaam Gebouwd. Hoofdsponsors zijn Enexis en Unica. Er worden ca. 400 deelnemers uit heel Nederland verwacht.

Deelname
Informatie over deelname en het programma: Duurzaam Gebouwd Congres

Deel dit artikel

permalink