Energiebedrijven Qurrent en We Generate gaan samen

Energiebedrijf Qurrent bundelt zijn krachten met We Generate van Stiching Doen. Qurrent, dat in 2007 nog een investering van € 0,5 mln kreeg uit de handen van Richard Branson, richtte zich op energie opwekking bij mensen thuis.

Het nieuwe bedrijf blijft Qurrent heten. Stiching Doen heeft in het begin van dit jaar nog 13,5 miljoen euro gekregen van de Nationale Postcode Loterij voor de oprichting van We Generate.

Qurrent gaat zonnepanelen installeren bij Nederlanders thuis. Huishoudens die zijn aangesloten op het netwerk kunnen de overschotten aan energie uitwisselen en delen.

Logische samenvoeging
In maart 2012 wil het bedrijf de eerste zonnepanelen opzetten bij Nederlandse huishoudens, zegt oud-CEO van Qurrent en lid van het managementteam van Qurrent, Igor Kluin.

De samenvoeging van de bedrijven is logisch, volgens Kluin. "We Generate en Qurrent wilden allebei hetzelfde doen, namelijk groene stroom opwekken bij mensen thuis. Ik wilde iets veranderen in Nederland en de wereld en dat gaat makkelijker als je bedrijf groter is. Vandaar het samengaan."

Meer informatie: Qurrent

Foto: Igor Kluin

Bron: FD Entepreneur

Deel dit artikel

permalink