3x3 wordt 10

Van de ruim 7000 basisscholen in Nederland met 1,5 miljoen leerlingen, zijn slechts enkele scholen die aandacht schenken aan duurzaam onderwijs. Om hier wat aan te veranderen is de actie 3x3wordt10 in leven geroepen.

In de actie 3x3wordt10 wordt een lespakket aangeboden over duurzaamheid en energiebesparing, waarbij ook een professionele infraroodcamera beschikbaar is.

Kinderen kunnen zo een project opzetten waar energiegebruik centraal staat. In het lespakket, wordt naast basiskennis over energie en energiehuis houding ook milieueducatie opgenomen.

Interactie
Familie en bekenden worden uitgenodigd om het project op school te bekijken. Hier krijgt men de gelegenheid mee te doen aan een straatproject, waarin hun woning een warmtescan van de gevel krijgt en advies voor energiebesparing.

Senioren gaan vervolgens de projecten begeleiden en de jeugd ondersteunen. Gemeenten en non profit-organisaties kunnen aansluiten bij deze projecten en de actie ondersteunen. Bedrijven kunnen scholen adopteren.

Triple P + Triple E
De drie P’s van People,Planet en Prosperity, worden vermenigvuldigd met de drie E’s van: Enthousiast energiebesparen, Educatie en Emotioneel verbinden van junioren met senioren. Zo wordt een negen, toch mooi een 10.

Meer informatie
in november wordt de site 3x3wordt10 gelanceerd. Tot die tijd kunt u contact opnemen met de redactie:

Deel dit artikel

permalink