Green Premium-lijn van MOSO

MOSO Bamboo Products lanceert de Green Premium-lijn. Deze biedt de bouwbranche een duurzaam alternatief voor binnen én buiten waarmee zij aan de wensen van de steeds kritischere consument voldoet.

Alle bamboe producten van MOSO zijn aangetoond CO²-neutraal over de hele levenscyclus en zijn gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: Moso Bamboe (groeisnelheid maximaal 1 m per dag!). 

Green Premium  is gemaakt van compleet formaldehyde-vrije lijmen  en voorziet in volledige FSC-certificering , waardoor extra BREEAM en LEED-credits kunnen worden behaald. Hiermee ontstaat een duurzaam bouwproduct waar maar weinig materiaal aan kan tippen.

Dr. ir. Pablo van der Lugt, hoofd research & development van MOSO International: "Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Toch merk je in de praktijk dat de consument kritischer wordt en steeds vaker vraagt naar concrete bewijsvoering. Met de introductie van de Green Premium-lijn voorziet MOSO in deze behoefte en legt ze met dit product gelijk de lat voor alle duurzame bouwmaterialen een stukje hoger."

Over MOSO International
MOSO International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde producten voor interieur en exterieur toepassingen.

Het bedrijf is een mondiale speler en al ruim tien jaar actief vanuit het hoofdkantoor in Zwaag. Met haar ruime ervaring en een eigen vestiging in China, voldoet MOSO aan de hoogste klanteisen.  

Meer informatie: http://www.moso.eu/

 

Deel dit artikel

permalink