AM Inside tweede bij Herman Wijffels Innovatieprijs

AM Inside® heeft de tweede prijs gewonnen van de zeer prestigieuze Herman Wijffels Innovatieprijs.

Op 1 november j.l. kon Strikolith berichten over de eerste toepassing van de revolutionaire antimicrobiële technologie AM Inside in Peents Cure-AM, een muurverf voor binnen.

Op 3 november is was er wederom groot nieuws: AM Inside heeft de tweede prijs gewonnen van de zeer prestigieuze Herman Wijffels Innovatieprijs. Uitvinder Hossein Mahmoud heeft op de drukbezochte bijeenkomst op het Rabo-hoofdkantoor de trofee in ontvangst mogen nemen plus een geldbedrag van 37.500 euro.

De eerste prijs was voor een overlevingsbak in de visserij die 99% van de bijvangst laat overleven.

Hoogstaande techniek
De jury was vol lof over AM Inside en beoordeelde deze innovatie als “een uitstekende combinatie van een hoogstaande techniek voor een duurzame oplossing van een maatschappelijk probleem. Een probleem dat in heel veel sectoren speelt.”

AM Inside is revolutionair door de mechanische werking van het middel. Het werkt op nanoniveau als een laagje prikkeldraad, een mechanische coating waarop schadelijke organismen zich letterlijk stuklopen. Ze kunnen hier geen immuniteit tegen ontwikkelen, het bevat geen zware metalen of giftige bestanddelen en de werking is langdurig omdat AM Inside niet verdampt of afgeeft, ook niet na reiniging.

Met deze eigenschappen onderscheidt het zich van de gebruikelijke chemische en biologische manieren om bacteriën, schimmels en algen te bestrijden. Die zorgen hoe langer hoe vaker voor het optreden van resistente stammen, vooral door de systematische en grootschalige toepassing in land- en tuinbouw en in de veeteelt.

Vooral ziekenhuizen ondervinden hier de gevolgen van en halen regelmatig in negatieve zin het nieuws.  Andere toepassingen liggen voor het oprapen: de veehouderij, sportfaciliteiten, sauna’s, publieke ruimten waar ziekteverwekkers kunnen worden overgedragen, gebouwen die te lijden hebben onder schimmelvorming, de textielindustrie en de scheepvaart.

Reacties
Strikolith is uiteraard zeer verheugd met de tweede plaats. Nico Karper, directeur techniek bij Strikolith: “Dit is een prachtig resultaat voor Hossein Mahmoud en zijn mensen. Bedenk dat er tienduizend aanmeldingen waren waar uiteindelijk elf zeer sterke genomineerden uit rolden. Een tweede prijs is dan een ongelofelijk resultaat. Wij zijn dan ook erg trots dat wij als eerste AM Inside® toepassen in ons verfassortiment.”

Peents Cure-AM is het eerste product dat AM Inside bevat. Het duurzame karakter, de zeer veelbelovende fysische en biologische eigenschappen en de talloze toepassingsgebieden van AM Inside maken dit een logische stap voor een innovatief bedrijf als Strikolith.

Meer informatie: Wereldprimeur antibacteriële verf

Foto: Uitvinder Hossein Mahmoud

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Strikolith B.V.