Derbigum nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

We zijn verheugd om te te melden dat Derbigum partner is geworden van Duurzaam Gebouwd. Een interview met Ben Sengers, directeur Derbigum Nederland.

Wat doen jullie precies?
"Wij zijn producent en leverancier van bitumineuze en plantaardige dakbedekking (Derbipure) met een zeer lange levensduur van minimaal 35 jaar voor het platte en licht hellende dak. Tevens zijn wij leverancier van in de dakbaan geïntegreerde amorfe en kristallijne zonnepanelen en producent van een hele range van vloeibare producten."

Naar wat voor producten is de vraag het grootst?
"De vraag is op dit moment het grootst naar innovatieve zelf ontwikkelde producten waarmee de energetische en ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleind kan worden."

Wat is jullie best verkopende product?
"Op dit moment is dat nog steeds de traditionele zwarte bitumineuze dakbedekking. Wij verwachten echter dat weldra de kentering zal plaatsvinden."

Wat is het meest duurzame project waar een product van jullie in wordt gebruikt?
"Op dit moment wordt een groot zonnepanelenproject ( ca. 550kWp) inclusief witte dakbedekking (het product Derbisolar) uitgevoerd in de provincie Utrecht. Tevens zijn we met een aantal toonaangevende daken bezig waar ons nieuwste product Derbipure, een plantaardige dakbaan, wordt aangebracht."

Waarom zijn jullie partner geworden van Duurzaam Gebouwd?
"Omdat wij een voorbeeldrol willen vervullen en willen participeren in de (wereldwijde) discussie over energie en ecologie. Meeliften op wat anderen doen past ons niet, wij willen zelf het verschil maken en ons duurzaam beleid samen met andere innovators verantwoord operationeel maken door in discussie te treden en zodoende ons beleid en visie te volmaken."

Wat verwachten jullie van de markt de komende jaren?
"De vragende markt zal steeds meer op zoek zijn naar energetische en ecologisch verantwoorde producten die direct in het bestaande proces met respect voor bestaande financiële omstandigheden ingezet kunnen worden. Deze producten zullen dan ook door onafhankelijke instanties gecertificeerd moeten zijn zodat de “greenwashers” geëlimineerd worden."

Sengers: "De aanbiedende markt zal producten moeten aanbieden die bovenstaande naadloos kunnen invullen en tevens een daadwerkelijke bijdrage  leveren aan de driehoek People, Planet, Profit. Alleen dan kan met elkaar de lange termijn-doelstelling van maatschappelijk verantwoord ondernemen worden gerealiseerd."

Meer informatie: Derbigum

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Derbigum Nederland BV