Kennismiddag nieuwbouw Brede School Ilpendam

Op woensdag 30 november 2011 organiseert SCOPE in samenwerking met DWA een kennismiddag over de Brede School Ilpendam met als thema ‘Duurzame samenwerking’.

De multifunctionele Brede School biedt onderdak aan twee basisscholen, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang, een dependance van de regionale bibliotheek en een gymzaal. In het ontwerp is veel aandacht voor duurzaamheid en comfort.

Zo wordt er gebruikgemaakt van warmte- en koudeopslag, een energiedak, energiezuinige verlichting en zonnewarmte. Een eigen Energie BV levert de school energie. De ventilatie in de school voldoet aan de klimaatklasse A van het programma van eisen Frisse Scholen van Agentschap NL.

Gevarieerd programma
U maakt deze praktijkgerichte middag kennis met actuele onderwerpen als samenwerking, contractvorming, financiering, exploitatie en duurzame installaties. Centraal staan ervaringen tijdens het bouwproces van de school.

Waarom heeft AWM dit project gerealiseerd en hoe zijn de contractafspraken tussen AWM en gemeente tot stand gekomen? Hoe wordt de school beheerd en geëxploiteerd? Hoe richt je een duurzaam energiebedrijf op? Waarom zijn welke installaties gekozen? Hoe werkt het energiedak en wat doet WKO?

Deze en meer vragen vormen de kern van deze kennismiddag. Na de plenaire presentaties volgt een rondleiding door de nieuwe school.

Meer informatie
De kennismiddag vindt plaats in Brede School Ilpendam, Gruttostraat 3 in Ilpendam. Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom. Het programma duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Ter afsluiting is er een borrel tot 17.00 uur. De doelgroep is mensen die werkzaam zijn bij gemeenten, woningcorporaties en schoolbesturen. Deelname is kosteloos.

Aanmelden via Scope of DWA 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA