Intreerede Karin Laglas op de TU Delft

Op vrijdag 25 november 2011 houdt decaan Prof.ir. Karin Laglas haar intreerede ‘Wie heeft hier de leiding’ als hoogleraar aan de faculteit Bouwkunde TU Delft.

Karin Laglas is sinds 1 januari 2011 decaan van de faculteit Bouwkunde. Daarvoor heeft ze 25 jaar gewerkt in de praktijk van de gebouwde omgeving. Na haar opleiding tot civiel ingenieur in delft werkte ze eerst als bouwprojectmanager bij Twynstra Gudde.

Vervolgens werkte ze lange tijd bij projectontwikkelaar MAB aan binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in binnen en buitenland. Na een verblijf in Parijs voor dit bedrijf als ‘directeur du developement’ werd ze in 1998 directeur van de Nederlandse vestiging en enige jaren later directeur van de internationaal werkende MAB group.

In 2004 stapte ze over naar belegger Rodamco en in 2007 naar OVG. Alvorens de functie van decaan te aanvaarden was Laglas ruim een jaar interim directeur van de Bond van Nederlands Architecten (BNA).

Laglas werkte in haar praktijk intensief samen met architecten en stedenbouwers en geldt als ervaren Real Estate deskundige. In het bijzonder is zij ervaren in binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in samenwerking met publieke partijen.

Naast decaan is Laglas lid commissaris bij Twynstra Gudde en Devellopment company Greenport Venlo, lid van de raad van Toezicht van het WestfriesGasthuis, bestuurslid van het Forum voor stedelijke vernieuwing en maakt zij deel uit van het Amsterdamse Stad Forum.   

Deel dit artikel

permalink