Bespaarlokaal.nl

Het webportaal Bespaarlokaal.nl biedt een pakket aan ontwikkelde tools, voorbeelden en ondersteuningsactiviteiten voor energiebesparing in de bestaande bouw. Dit pakket hebben gemeenten nodig om een succesvol project gericht op energiebesparing bij particuliere woningeigenaren op te zetten en uit te voeren.

Gemeenten spelen een belangrijke initiërende en ondersteunende rol bij het realiseren van energiebesparing in de bestaande bouw. Veel gemeenten hebben de intentie om met dit thema aan de slag te gaan.

Maar hoe doe je dat? Hoe zet je als gemeente die intentie om in een concrete actie? Hoe bereik je die grote diffuse groep particuliere woningeigenaren? En hoe zet je hen aan tot het daadwerkelijk uitvoeren van energiebesparende maatregelen in hun eigen woning?

AgentschapNL, Meer Met Minder en Milieu Centraal, ontwikkelden hun uitgebreide ervaring en kennis in Bespaarlokaal. Hiermee zorgen de drie partijen dat gemeenten efficiënt en effectief aan de slag kunnen met energiebesparing en niet allemaal individueel het wiel gaan uitvinden.

Door van elkaar en eerdere praktijkervaringen te leren, kan verspilling van tijd en budget voorkomen worden; wat zeker in deze tijd van bezuinigingen zeer relevant is voor gemeenten. Bovendien vindt hierdoor een versnelling van energiebesparing en daardoor de terugdringing van CO2-uitstoot plaats. Dit zijn doelstellingen van de drie initiatiefnemers en het kabinet.

Meer informatie: Bespaarlokaal

Deel dit artikel

permalink