DWA gaat nieuwe kantoor SoZaWe Groningen monitoren

DWA gaat de nieuwe huisvesting van de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen (SoZaWe) monitoren. Dit prestigieuze kantoor, een ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten, wordt uiterst duurzaam.

In het gebouw (17.000 m²) komt onder andere het huidige Werkplein met de klantontvangst van SOZAWE, de Groningse Kredietbank en het UWV WERKbedrijf.

Maatregelen
Via een warmte-koude-installatie kan de warmte in de zomer worden opgeslagen in de bodem en in de winter worden gebruikt voor verwarming. Door compacte bouw, goede isolatie, zonnecollectoren, energiebesparende verlichting en het gebruik van duurzame materialen is het gebouw na oplevering energieneutraal.

Monavisa
De monitoring heeft tot doel om de duurzame prestaties van het gebouw tijdens de exploitatie te monitoren en eventuele optimalisaties te onderzoeken. De gebouwprestaties zullen voor een bredere doelgroep toegankelijk worden gemaakt.

Monitoring gebeurt aan de hand van het door DWA ontwikkelde programma Monavisa. Dit programma geeft 24/7 inzicht in het functioneren van installaties. Voor de nieuwbouw van haar kantoor heeft SoZaWe subsidie ontvangen vanuit de regeling Koplopergebieden.

De subsidie is bedoeld voor de extra procesinspanningen die gepleegd worden om een duurzaam gebouw te realiseren en te monitoren. BAM Utiliteitsbouw BV bouwt het nieuwe kantoor, dat eind 2013 wordt opgeleverd. Het projectmanagement is in handen van draaijer+partners.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA