Thermae 2000 besteedt energievoorziening en energieopwekking uit

Cofely wordt verantwoordelijk voor de volledige energievoorziening en energieopwekking van wellness centre Thermae 2000 in Valkenburg.

Beide partijen hebben een overeenkomst getekend waarmee Cofely een kostenbesparing op energieverbruik van 23 procent tot stand brengt en tegelijkertijd toeziet op de continuïteit van de energievoorziening zelf.

Cofely neemt het gehele proces vanaf ontwerp en uitvoering tot realisatie, outsourcing en financiering van de nieuwe energiecentrale voor haar rekening.

Bovendien tekent zij voor de opwekking, distributie en afgifte van energiestromen. Ook verzorgt Cofely het onderhoud van zowel de energiecentrale als alle gebouwgebonden installaties. De overeenkomst heeft een looptijd van 15 jaar en een contractwaarde van 6 miljoen euro.

Verlaging energieverbruik
Een belangrijke pijler van de overeenkomst is het verlagen van het energieverbruik in de gebouwen van Thermae 2000. Hieronder vallen zowel het hotelcomplex dat 60 kamers telt als het omvangrijke Wellness en Beauty Center.

Ook doet Cofely onderzoek naar de mogelijkheid alternatieve energiebronnen in te zetten in de energiecentrale. Thermae 2000 neemt namelijk een uitbreiding in overweging voor met name de hotelaccommodatie.

In het huidige ontwerp van de energiecentrale is rekening gehouden met een solide, eenvoudige en efficiënte uitbreidingsmogelijkheid waarbij duurzame technologie toegepast kan worden.


Meer informatie: Cofely

Deel dit artikel

permalink