App stimuleert sociale duurzaamheid

De gevel van de flat aan de Von Flotowlaan in Eindhoven is sinds kort beschilderd in wit met rode blokken. Een speciale app op de smartphone maakt hem nog leuker.

Ontwerpers van Studio Maatwerk en Studio 1:1 in Eindhoven bedachten de app in opdracht van woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven. Hiermee wil de corporatie contacten tussen buurtbewoners en studenten van de naastgelegen grafische school gespecialiseerd in multimedia op gang brengen.

OpenhuisAR is gratis te downloaden van de Android Market. Je richt je smartphone vervolgens op de gevel en ziet een spelletje verschijnen. Met een balletje schiet je stenen uit de gevel weg. En komen de huiskamers tevoorschijn. Net echt, voor de kenners: deze nieuwe techniek heet augmented reality, oftewel toegevoegde realiteit.

De studenten van de school hebben een belangrijke rol gespeeld in de uitwerking van de animatie. Een bewuste keus. Want zo hebben de jongeren volgens de initiatiefnemers een project om trots op te zijn, doen ze ervaring op en raken ze meer betrokken bij de buurt.

In het mooiste geval staan bewoners en scholieren samen met hun smartphone te flipperen. En is de graffiti voorgoed verleden tijd.

De app OpenhuisAR is ook te bekijken voor degenen die niet direct voor het gebouw staan via de Studio1:1.

Bron: Aedes

Deel dit artikel

permalink