Tijdelijk extra subsidie duurzame cursussen

De OSR Duurzaam regeling, geeft in 2012 en 13 een extra vergoeding per werknemer per jaar voor scholing. OTIB, het O&O fonds voor de technische Installatiesector, wil met deze regeling scholing op het gebied van duurzaamheid stimuleren.

Het O & O fonds introduceert vanaf 1 januari 2012 een aanvulling op de reguliere OSR regeling, genaamd OSR Duurzaam. De tijdelijke regeling zal gelden tijdens de kalenderjaren 2012 en 2013.

De reguliere OSR regeling (Onderwijs Stimulerings Regeling) van OTIB geeft recht op een vergoeding van € 100,- per werknemer per jaar voor scholing. De aanvullende OSR Duurzaam geeft recht op € 200,- per werknemer per jaar extra, mits er een cursus is gevolgd die op de cursuslijst met Duurzame Cursussen van OTIB staat.

Warmtepomp academie
De regeling geldt onder andere voor de cursussen Energieprestatie maatwerkadvies utiliteitsgebouwen en woningen en de warmtepompcursussen van de Warmtepomp Academy.

Deze Academy verzorgt verschillende cursussen op het gebied van het ontwerpen en installeren van warmtepompen: Individuele warmtepompen, collectieve warmtepompen, grondgebonden warmtepompen en lucht/lucht warmtepompen. Na het volgen van een cursus is de kennis te toetsen in een onafhankelijk CITO-examen.

Onder druk van de stijgende energiekosten en de toenemende vraag naar duurzame systemen, is er steeds meer vraag naar warmtepompen in de woning- en utiliteitsbouw. Voor het verkrijgen van de benodigde kennis op het gebied van het ontwerpen en installeren van warmtepompsystemen, is op initiatief van OTIB de Leergang Warmtepompen ontwikkeld. Hieraan hebben meegewerkt: ISSO, DWA installatie- en energieadvies, Uneto-VNI, Kenteq en Stichting Warmtepompen (nu DHPA).

Meer informatie over de extra subsidie: Otib.
Meer informatie en inschrijving:  Warmtepompen 

Deel dit artikel

permalink