Akoestische wandpanelen

Wanneer niet het hele plafond gebruikt kan worden voor absorptiemateriaal, of wanneer er sprake is van harde parallelle wanden, moet er extra aandacht zijn voor het beheersen van horizontale geluidsvelden. Dat kan bijvoorbeeld met verticaal geplaatste, absorberende panelen.

Ecophon, producent van producten voor akoestische oplossingen, signaleert dat trends in architectuur en bouw, zoals minimalistisch ontwerp, renovatie van oude panden en betonkernactivering, uitdagingen op het gebied van akoestiek met zich meebrengen. Voor de prettige beleving van een ruimte is akoestiek een belangrijk aspect.

Ecophon, introduceert nieuwe ontwerpen en kleuren voor de Ecophon Wall Panel-systemen. De veelzijdige akoestische wandpanelen zijn een efficiënte, eenvoudige en fraaie oplossing voor het optimaliseren van de geluidsomgeving in kantoren, scholen en ziekenhuizen.

Het bedrijf schakelde aanstormend designtalent in voor het ontwerpen van verschillende nieuwe designpanelen. Een team van experts selecteerde daarnaast 16 nieuwe moderne kleuren voor de panelen. Het nieuwe randprofiel Thinline oogt subtieler en geeft nog meer mogelijkheden voor het zelf ontwerpen van allerlei combinaties en afmetingen. Een nieuwe web-designtool helpt daarbij.

Ecophon Wall Panels zorgen op spraakhoogte voor een uitgebalanceerde geluidsomgeving. Geluidniveaus worden verlaagd, de nagalmtijd verkort en horizontale reflecties geabsorbeerd. In open kantooromgevingen is akoestiek cruciaal voor werkcomfort, concentratie, communicatie en prestatie en daarmee ook voor het voorkomen van stress.

Meer informatie: Ecophon

Deel dit artikel

permalink