Honderste DUBOkeur uitgereikt

Het 100ste DUBOKeur certificaat is onlangs uitgegeven aan de snelbouwsteen 'Porotherm Thermobrick' van Wienerberger.

Onafhankelijk 
Voor het DUBOkeurmerk, een initiatief van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie NIBE, komen alleen de milieuvriendelijkste producten in aanmerking.
Het doel van het DUBOkeurmerk is om producten op een eerlijke en onafhankelijke methode milieutechnisch te kunnen onderscheiden, om zo de markt te stimuleren om steeds duurzamere producten te ontwikkelen.

Levenscyclusanalyse
Het keurmerk wordt niet zomaar uitgereikt. Voor een DUBOkeur wordt eerst een product over zijn gehele levensfase geanalyseerd met een levenscyclusanalyse. Uit deze analyse wordt de milieu-impact van 17 milieuaspecten bepaald, bijvoorbeeld global warming, verzuring, geluidshinder, etc. Het product wordt vergeleken met al de alternatieven en alleen de producten die milieutechnisch het best scoren komen in aanmerking voor het DUBOkeur.

Topsegment
Om de twee jaar worden de producten opnieuw getoetst, zodat verzekerd kan worden dat de DUBOkeur producten altijd milieutechnisch tot het topsegment van de markt behoren. Helaas zijn er soms ook producten die na de toetsing niet in aanmerking komen voor het DUBOkeur, in 2011 waren dat er veertien.

Meer informatie over de snelbouwsteen 'Porotherm Thermobrick' van Wienerberger

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nibe