Start lokaal duurzaam energiebedrijf MeppelEnergie

De gemeente Meppel richt  'MeppelEnergie' op, een lokaal duurzaam energiebedrijf dat voor een aantrekkelijke prijs duurzame energie gaat leveren aan de nieuwe woonwijk 'Nieuwveense Landen'.

Initiatief
Het energiebedrijf gaat MeppelEnergie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Meppel en Rendo Duurzaam, dat duurzame energiesystemen realiseert.

Biogas
Waterschap Reest en Wieden is een belangrijke leverancier van het nieuwe bedrijf. Het waterschap levert biogas en warmte uit het afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M), provincie Drenthe, Drentse Energie Organisatie, Gemeente Meppel, Rendo Duurzaam en Waterschap Reest en Wieden ondertekenen symbolisch een vlag, die meteen gehesen zal worden.

Klimaatagenda
MeppelEnergie is een goed voorbeeld van een lokaal klimaatinitiatief zoals vermeld in de Klimaatagenda 2011-2014. De nieuwe woonwijk Nieuwveense Landen is aangewezen als Icoonproject door het ministerie van I&M.

Nieuwveense Landen
In 2012 beginnen de werkzaamheden in Nieuwveense Landen. Het energiesysteem van de wijk is volledig duurzaam en
CO2-neutraal. De bewoners gaan dit merken aan hun lagere energierekening en aan het wooncomfort. Het energiesysteem met warmtepomp en vloerverwarming zorgen voor een warm huis in de winter en een gekoeld huis in de zomer.

Website Nieuwveense landen

Deel dit artikel

permalink