Energieleverancier met Milieukeur

Hollandse Wind van Eneco kreeg het Milieukeur van SMK. Het product levert stroom afkomstig uit Nederlandse windmolenparken. Bij de afname ontvangen bedrijven een certificaat, dat helpt bij het klimmen op de CO2- Prestatieladder.

Het certificeren van stroomproducten past in de duurzame strategie van Eneco op de zakelijke markt. “Eneco helpt organisaties bij het vergroenen van de bedrijfsvoering, want duurzaam ondernemen loont,” zo stelt het bedrijf in haar persbericht.

Het HollandseWind product met Milieukeur van SMK maakt het bedrijven makkelijker aan de duurzame eisen die de markt stelt te voldoen. De energie die de bedrijven ontvangen is gegarandeerd afkomstig uit Nederlandse windparken. Het is hierdoor mogelijk beter te presteren op de CO2 prestatieladder. Duurzame bedrijven maken meer kans opdrachten te winnen uit aanbestedingen.

SMK Milieukeur
SMK is een stichting opgericht door de toenmalige ministeries van VROM en EZ voor het beheer en de ontwikkeling van criteria voor het Nederlandse keurmerk Milieukeur. SMK ontwikkelt, beheert en toetst criteria die duurzaam ondernemen inzichtelijk en controleerbaar maken. Onafhankelijke certificatie-instellingen controleren vervolgens of producten aan de criteria van SMK voldoen.

Deel dit artikel

permalink