VSK prijzen uitgereikt

Tijdens de VSK beurs had de uitreiking plaats van de VSK Awards. Aarde, water, vuur, lucht en projecten waren de categorieën. De jury van deze editie beoordeelde de producten op innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, prijs/kwaliteit en kosten/efficiency.

De winnaars van de VSK Awards zijn tijdens het traditionele VSK Dinner bekend gemaakt. Juryvoorzitter Drs. E.H.T.M. Nijpels (Voorzitter NLingenieurs, voormalig minister van VROM) en Roel Robbertsen (Commissaris van de Koningin van Utrecht) beloonden producten in de volgende categorieën:

Vuur
Vuur is de categorie voor verwarming, CV (installaties, componenten en apparaten), pompen, leidingen en appendages, warmtepompen en gereedschappen (ook installatiematerialen). De winnaar in de categorie Vuur:

Multigasketel van ATAG Verwarming Nederland
De ATAG Multigasketel is een HR-combiketel die onafhankelijk van de aangeboden gassamenstelling functioneert.

Water
Water is de categorie voor sanitair voor particuliere woningbouw en projectmatige bouw, sauna en wellness, waterbehandeling en gereedschappen (ook installatiematerialen). De winnaar in de categorie Water:

Ecostat Select van Hansgrohe
Ecostat Select is een thermostaatkraan voor de badkamer. De kraan is volledig vernieuwd, zowel in design en comfort als in veiligheid en functionaliteit.

Aarde
Aarde is de categorie voor geïntegreerde systeemoplossingen, alternatieve energie, meet- en regeltechniek, informatie, kennisoverdracht en ICT. De winnaar in de categorie Aarde:

Flat Energy Cube van Itho Daalderop
De Flat Energy Cube is een concept waarmee elke bestaande portiek- of galerijflat kan worden geüpgraded naar energielabel A++, ongeacht het huidige energielabel.

Lucht
Lucht is de categorie voor luchtbehandeling, airconditioning en koudetechniek, gereedschappen (ook installatiematerialen), ventilatiesystemen en koeling. De winnaar in de categorie Lucht:

BUVA SmartStream van BUVA rationele bouwprodukten
De BUVA SmartStream is een nieuw woonhuisventilatiesysteem. Het systeem is gebaseerd op natuurlijke ventilatie met mechanische zelfregelende ventilatieroosters en een nieuwe, unieke mechanische afvoer.

VSK projectenprijs
Renovatieprojecten waarbij de installateur deel uitmaakt van de keten, samenwerking plaatsvindt in een projectteam en de energetische waarde van het betreffende project met minimaal twee energielabels stijgt, komen in aanmerking voor de VSK Projectenprijs. De winnaar in de VSK Projectenprijs:

Renovatieproject Dolomietenlaan van Brink Climate Systems
Het Renovatieproject Dolomietenlaan bestaat uit het renoveren van acht woningen uit de jaren ’70. Tijdens de zes weken durende renovatie zijn de woningen van een compleet nieuwe buitenkant voorzien en zijn diverse installatieoplossingen aangebracht.

Publieksprijs
De winnaar van de publieksprijs:

ECOFLO van Burgerhout
De ECOFLO is een gepatenteerde tertiaire warmtewisselaar. De ECOFLO haalt resterende energie uit rookafvoergassen, afkomstig van HR-ketels.

De VSK Awards zijn een beloning voor innovatie en initiatief in de installatiebranche. De VSK is een vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek en vindt plaats van 6 tot en met 10 februari 2012 in Jaarbeurs Utrecht.

Deel dit artikel

permalink