Raamdecoratie met isolerende eigenschappen

Uit onderzoek van de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat het sluiten van dubbele plissé gordijnen met aluminium coating tot wel 18 procent kan besparen op verwarmingskosten. De VELUX Energie Comfort gordijnen combineren isolerende werking met raamdecoratie.

Het binnenbrengen van daglicht en frisse lucht spelen een belangrijke rol in een gezond woonklimaat en het reduceren van energieverbruik. Maar als de temperatuur buiten begint te dalen, wil men de warmte vooral binnenhouden. Het verminderen van het warmteverlies via ramen is vooral belangrijk op koude winteravonden.

Milieucentraal informeert consumenten over energie besparing in de woning. Met betrekking tot de vensters schrijven ze: “Enkel glas kunt u het beste laten vervangen door dubbel- of HR glas. Maar als dat niet kan, kunt u met raambekleding ook aardig wat warmte in uw huis houden.

Met dubbel glas, liefst van HR+ of HR++ kwaliteit, bespaart u flink op stookkosten en wordt het huis een stuk behaaglijker. Er zijn echter situaties waarin dubbel glas (nog) geen optie is, zoals in monumentenpanden. Dan zijn er alternatieven om de warmte beter in huis te houden en zo stookkosten te besparen. Isolerende raambekleding is er een van. Dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op.”

Energie en comfort
VELUX Energie Comfort gordijnen zijn verduisterende dubbele plissé gordijnen die de elegante uitstraling van plissé gordijnen met de isolerende kracht van een honingraatstructuur combineren. De lucht in de honingraatstructuur zorgt, samen met een aluminium coating aan de binnenkant, voor effectieve warmte-isolatie.

Energie Comfort gordijnen gaan op een nieuwe, unieke manier om met de natuurlijke kracht van lucht als isolatie. Ze bieden een duurzame oplossing die in belangrijke mate bijdraagt aan de energiebalans van een dakraam. Een Energie Comfort gordijn kan het warmteverlies van het VELUX dakraam met 34 procent reduceren, stelt de fabrikant.

Meer informatie: Milieucentraal en of VELUX

Deel dit artikel

permalink