Goed functionerend ventilatiesysteem dankzij Factsheet

Begin februari is de factsheet Ventilatie van de pers gerold. Een handig document waarin kort de belangrijkste items staan beschreven om een goed functionerend ventilatiesysteem te realiseren.

In het document staan aandachtspunten die belangrijk zijn tijdens het ontwerp en de uitvoering. De factsheet biedt inzicht aan medewerkers van Bouw en Woningtoezicht, woningcorporaties, projectontwikkelaars, installateurs en bouwondernemingen.

Ventilatie is, naast het realiseren van een goede schil, een zorgenkindje in de woningbouw. Ventilatiesystemen produceren regelmatig veel geluid, vandaar dat in het nieuwe Bouwbesluit 2012 een norm voor installatiegeluid is opgenomen. Ook gebeurt het geregeld dat minimale ventilatiedebieten niet worden gehaald of dat gebalanceerde ventilatiesystemen uit balans zijn.

De factsheet is ontwikkeld naar aanleiding van BouwTransparant-metingen. BouwTransparant is een instrument dat inzicht geeft of nieuwbouwwoningen voldoen aan de minimale energieprestatie-eis van het Bouwbesluit.  Het document – en ook de eerder gepubliceerde factsheet Kierdichting – is te downloaden via onderstaande link.

Link naar de downloadbare factsheet.
Voor de gedrukte versie of vragen kunt u contact opnemen met Jaap Neeleman, T 06 - 224 034 28, E neeleman@dwa.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA