Basisschool Ummer Clumme wint energieproject 'Wijs met Energie'

Basisschool Ummer Clumme in Klimmen (Limburg) is de winnaar van de energiebesparingswedstrijd 'Wijs met energie', die door Grontmij en Klimaatverbond is georganiseerd.

Van de zes scholen verspreid door Nederland bespaarde Ummer Clumme de afgelopen drie maanden de meeste energie. Tijdens het project volgde Grontmij het energieverbruik, waarbij de scholen hun verbruik direct konden inzien via een online dashboard. Vrijdag 2 maart a.s. is de prijsuitreiking.

Energiezuiniger
De afgelopen drie maanden gingen de leerlingen aan de slag met energie en het binnenklimaat om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken. Door inzet van het lesmateriaal van de landelijke campagne 'Energieke scholen' leerden de kinderen wat energie kost en wat energiebesparing oplevert.

Monitoren
Om het energieverbruik van de scholen te monitoren is gebruik gemaakt van de meetapparatuur van Grontmij: de Energy Profiler. Hiermee werd het actuele gas- en elektraverbruik elke vijftien minuten gemeten. Via het dashboard zagen de kinderen hoeveel energie die dag is verbruikt en hoeveel energie is bespaard of juist niet.

Dansen
De wedstrijd wordt vrijdagmiddag 2 maart afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking op de school. Burgemeester Sprokkel van Klimmen komt naar de school om de bokaal uit te reiken. Vervolgens gaan de kinderen dansen voor een goed doel op de Sustainable Dance Floor. Dit is een dansvloer waarbij energie wordt opgewekt, door er op te dansen. Hoe meer energie de kinderen opwekken, hoe meer geld Grontmij aan het WNF doneert.

Bewust
Met dit project willen Grontmij en Klimaatverbond niet alleen kinderen, maar ook leerkrachten en schoolbesturen bewust maken van hun energieverbruik. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Grontmij Nederland B.V.

Links