Regelsysteem voor binnenklimaat

Het nieuwe regelsysteem voor klimaatsystemen, vloerverwarming en vloerkoeling van fabrikant Riho-Techniek kent een modulaire opbouw. Hierdoor is de unit universeel inzetbaar en multifunctioneel.

Het vanuit een centraal punt regelen en monitoren van het binninklimaat wordt steeds eenvoudiger. Het assortiment regelsystemen van Riho bestaat uit enkelvoudige en programmeerbare ruimtethermostaten en meerkanaals ruimteregelaars met bijbehorende zender/ontvangers in zowel draadloze (radiografisch) als bedrade uitvoeringen. Het design van de  thermostaten in de bedrade en draadloze uitvoeringen is identiek.

Aan een basissysteem is een centrale bediening (bij een radiografisch systeem is dit ook mogelijk via een touchscreen) te koppelen, die meerdere zones kan aansturen door middel van een weekprogramma, afwezigheidsbedrijf en zomerbedrijf (voor aansturing van een warmtepomp of koelmachine).

Radiografisch
Bij het radiografische systeem zijn er extra componenten op het systeem in te binden. Ten eerste een heat/cool-contact. Ten tweede een venstercontact, zodat bij openen van bijvoorbeeld een garagedeur of de ramen van een lesruimte, de betreffende vloerverwarmingsgroepen sluiten. Ten derde is er een gsm- of telefoonmodem voor het inbellen om het systeem aan- of uit te schakelen, ideaal voor bijvoorbeeld vakantiewoningen.

In de meest luxe uitvoering levert Riho-Techniek een design touchscreen waarmee alle installaties bediend worden. Dit bedieningsstation heeft vele extra aansluitmogelijkheden, zoals meting voor energiegebruik, een alarmcentrale en automatische rolluiken- en vensterbediening. Door de modulaire opbouw is het systeem flexibel in het gebruik en universeel inzetbaar.

Meer informatie via deze link.

Deel dit artikel

permalink