Duurzame toiletten

Toletto heeft recent de toiletten gerenoveerd op het hoofdkantoor van Wessanen Benelux, de grootste distributeur van biologische en reformproducten in de Benelux. Beide bedrijven delen een passie voor duurzaamheid.

Toletto ontwerpt en realiseert duurzame en hygiënische toiletten voor ruimten die intensief gebruikt worden. Van ontwerp tot beheer neemt het bedrijf verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Toletto werkt bij voorkeur dan ook samen met leveranciers die een aantoonbaar duurzaamheidbeleid voeren.

Duurzaam
Het bedrijf stelt in haar missie: “Wij ontwerpen en implementeren met respect voor het milieu. Door intelligent design, met state of the art duurzame producten en materialen, die bij een nieuw eco bewustzijn passen. Op die manier dragen wij stap voor stap bij aan het denken in kringlopen, het Cradle tot Cradle principe.

Ook Wessanen Benelux streeft naar maximale duurzaamheid in haar bedrijfsvoering. Intern wordt zoveel mogelijk Co2-neutraal gewerkt, met uiteraard veel aandacht voor milieuvriendelijkheid en energiebesparing. Een groot deel van de elektriciteit voor het hoofdkantoor wordt opgewekt met behulp van zonnecollectoren. En de toiletten worden doorgespoeld met opgevangen hemelwater. Duurzaam ondernemen is dus een bewuste keuze.

Toilet voor Afrika
Voor elke toiletrenovatie schenkt Toletto® via Connect International een toilet aan een gezin op het Afrikaans continent. De stichting Connect International zet zich in voor betere sanitaire voorzieningen en daarmee het terugdringen van kindersterfte in de derde wereld. Een toilet is overal in de Westerse wereld vanzelfsprekend, maar arme gezinnen in Afrika kennen deze luxe niet. Met deze donatie levert de onderneming een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van sanitatie in ontwikkelingslanden.

Deel dit artikel

permalink