Kansen voor de duurzame installateur

Op de vakbeurs VSK reikte UNETO-VNI voorzitter Marcel Engels het eerste exemplaar van het boek 'Innoverend Installeren' uit. In het boek staat naast basiskennis over innovatieproces ook praktische tips voor installateurs om zelf met innovatie aan de slag te gaan.

Bij de overhandiging van het boek “Innoverend installeren” aan Ed Nijpels van NL Ingenieurs benadrukte voorzitter Marcel Engels van UNETO-VNI het belang van innovatie voor de bedrijfstak. Engels: “Een branche die innoveert kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Het boek laat zien dat onze leden daar volop mee bezig zijn.”

Engels verwacht dat veel MKB-installateurs dankzij het boek aan de slag gaan met innovatie. “Het boek zet je aan het denken en laat zien dat innovatie zowel in kleine als in grote bedrijven kan plaatsvinden.”

Duurzaam
Het belangrijkste deel van het boek is deel 4. Hierin wordt aan de hand van concrete business cases een beeld gegeven van innovaties die tot stand zijn gebracht door leden van UNETO-VNI. Voorbeelden daarvan zijn: De groene installateur, het ontwikkelen van duurzame kantoorgebouwen, onafhankelijke energielevering en de installateur als provider.

Het boekje noemt onder de business case Green Office 2015. Dit is een innovatieve visie op, én een concreet plan voor de ontwikkeling van duurzame kantoren in binnenstedelijke gebieden. De parkachtige schakel verbindt en vitaliseert gebieden die door infrastructuur worden doorkruist. Green Office 2015 is een energieleverend gebied, waar wonen, werken en recreëren op een natuurlijke wijze zijn verweven.

Het boek, een coproductie van UNETO-VNI en Opleidingsfonds OTIB, is te bestellen via de webshops van Opleidingsfonds OTIB en UNETO-VNI.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door UNETO-VNI