Gezocht: slimme digitale tools voor Energielinq

Energiesprong is op zoek naar slimme digitale tools om kennisvraagstukken rond energiezuinig bouwen en het realiseren van energiezuinige gebouwconcepten op te lossen.

EnergielinQ is de digitale ontmoetingsplek en kennissite voor professionals in de energieneutrale bouw en is een initiatief van Energiesprong.

Doelstelling van EnergielinQ is bouwprofessionals met elkaar te verbinden om kennis te delen, te ontwikkelen, te ontsluiten en samen te werken zodat er meer innovatie ontstaat gericht op energiezuinig bouwen en het realiseren van energiezuinige gebouwconcepten en de hierop gerichte dienstverlening

Instrument
Een tool kan een digitaal instrument zijn dat via internet bereikbaar en te gebruiken is in alle mogelijke verschijningsvormen, zoals een website, blog, wiki, forum, rekenhulp, ePub-boek, videostream, App. Maar ook andere denkbare en toekomstige vormen horen tot de mogelijkheden.

Het gaat om tools die bijdragen aan het oplossen van kennisvraagstukken op het gebied van energiezuinig bouwen en het realiseren van energiezuinige gebouwconcepten.

Er is al veel kennis beschikbaar, deze komt alleen niet altijd op de juiste plek terecht en kan vaak maar moeizaam worden gevonden. Hiervoor kunnen bestaande tools worden ingezet of nieuwe tools voor worden ontwikkeld.

Ondersteuning
Zowel bestaande tools als nieuw te ontwikkelen tools hebben onze interesse. Bij deze nodigt Energiesprong u uit om te reageren op deze oproep en inzendingen te sturen. Uw inzending kan beloond worden met een financiele ondersteuning van Energiesprong.

Ontmoetingsplek
EnergielinQ is de digitale ontmoetingsplek en kennissite voor professionals in de energieneutrale bouw. Energieneutrale bouw omvat ook energiezuinig bouwen en renoveren met een hoge ambitie (minimaal 45% reductie). EnergielinQ wil professionals helpen kennis over energiezuinig bouwen met een hoog ambitieniveau te vinden, te delen en te ontwikkelen.

Meer informatie op de website

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31