Kunststof kozijn voldoet aan brandwerendheidseisen

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Efectis testte onlangs de brandwerendheid van het Veka-profiel Topline NL 104. De testresultaten bevestigen dat het kunststof profiel geschikt is voor tal van situaties waarin brandwerendheidseisen worden gesteld.

Efectis heeft drie gangbare stelkozijnsituaties beoordeeld: deur, vast glas en draaikiepraam. De proefopstellingen bestonden uit het Veka-profiel en uit materialen van Promat en AGC Glas. De brandwerendheid is getest volgens NEN EN 13501-2 Zowel de deur als het kozijn met vast glas haalde 30 minuten brandwerendheid (EW 30). Het draaikiepraam met Topline NL 104 haalde zelfs 45 minuten brandwerendheid (EW 45).

Uitbreidingen
De belangrijkste openingsvormen met kozijnen zijn in de test beoordeeld. Uit de resultaten valt te concluderen dat in allerlei gebouwtypen kunststof kozijnen met Veka-profielen conform de brandwerendheidseisen toegepast kunnen worden.

Nederlandse markt
Het Duitse familiebedrijf, uitgegroeid tot het grootste merk in Europa, blijft investeren in de Nederlandse markt. Zo is de profielserie Topline NL speciaal ontwikkeld voor Nederland. De dikwandige profielen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnorm: RAL Klasse A. Ze zijn uitgevoerd als vijfkamerprofielen en hebben een hoge isolatiewaarde. Nu de profielen aantoonbaar voldoen aan brandwerendheidseisen, zijn ze zeer geschikt voor de Nederlandse bouw- en renovatiemarkt.

Meer informatie via deze link.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VEKA AG Nederland