Strategische keuzes voor de steden van morgen

De internationale kracht van Nederland zit in haar hoge voorzieningenniveau, verspreid over de steden. Dit voorzieningenniveau is financieel niet langer te handhaven. Een debat op 29 maart in het NAi verkent de mogelijke strategieën voor het behoud van de concurrentie positie.

 

Andere stedelijke agglomeraties groeien, door de ontwikkeling van hun voorzieningen, uit tot concurrenten van de Nederlandse metropolen. Tijdens het einddebat van de reeks ‘the International Perspectives’ presenteert Vereniging Deltametropool ‘de Metropolitane Strategie van Nederland’.

Architecten, wethouders en wetenschappers, onder andere Joachim Declerck, Marnix Norder en Jan Brouwer, gaan hierover in panels met elkaar en met u in discussie. Wat worden de strategische keuzes voor Nederland? Het debat wordt geleid door Jaap Modder.

De lezingen- en debattenreeks ‘The International Perspectives’ wordt georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut, Stimuleringsfonds voor de Architectuur, Erasmus Universiteit Rotterdam, Technische Universiteit Delft, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Vrije universiteit Amsterdam.

Waar en wanneer?
Auditorium NAi (Museumpark 25, Rotterdam), donderdag 29 maart 2012, aanvang: 16:00 uur
Inschrijven via deze link.

Deel dit artikel

permalink