Zonnepanelen op daken huurwoningen

Twee-en-twintig woningcorporaties gaan samen mogelijkheden voor grootschalig gebruik van zonnepanelen op huurwoningen onderzoeken. Van hun ervaringen kunnen andere corporaties vervolgens gebruik maken.

Woningcorporaties beheren hun huurwoningen zo duurzaam en energiezuinig mogelijk. Een beperkt aantal van hen maakt gebruik van zonne-energie, vooral met zonnepanelen voor collectief stroomverbruik. Maar zonne-energie kan op meer manieren grootschaliger ingezet worden. Ook huurders tonen er steeds meer interesse voor, het kan ook een middel zijn om hun energierekening te verlagen. De 22 woningcorporaties (met samen 360.000 woningen) willen daarom op grotere schaal gebruik gaan maken van zonne-energie. Samen gaan zij onderzoeken hoe dat kan.



Project ‘Zonnig Huren’
De deelnemende corporaties brengen hun kennis en ervaring samen en bundelen zo hun krachten. Zij betrekken marktpartijen bij het project om mogelijkheden en financiële haalbaarheid van zonne-energie te onderzoeken. Branchevereniging Aedes is bij het project betrokken zodat ook andere corporaties van de resultaten gebruik kunnen maken. Agentschap NL (Ministerie ELI) ondersteunt het project financieel vanuit het innovatieprogramma zonnestroom. Adviesbureau Atrivé nam het initiatief voor het project en ontwikkelt samen met de woningcorporaties de businesscase.

De link naar het plan 'Zonnig Huren' is hier

Deel dit artikel

permalink