Nieuwe verlichtings- en akoestiekoplossing verbetert comfort kantoormedewerkers

Philips en Ecophon werken samen aan een nieuwe akoestisch Plafondpaneel, de Soundlight Comfort Unit. Dit nieuwe product biedt akoestisch comfort, een mooie vormgeving en een goede lichtkwaliteit in groene gebouwen.

Realisatie
Het akoestisch plafondpaneel beschikt over geïntegreerde LED-verlichting van Philips. Philips en Ecophon, marktleider in geluidsabsorberende plafonds, hebben samengewerkt aan de realisatie van dit product.

Volgens de bedrijven toont onderzoek aan dat mensen in akoestisch goede omgevingen meer pogingen doen om moeilijke taken te voltooien en een hogere accuratesse aan de dag leggen. Wit licht van goede kwaliteit heeft ook bewezen de sfeer en productiviteit van een werkruimte te verbeteren, en te helpen voor de concentratie.

LED-verlichting
De Soundlight Comfort Unit is een vrijhangende akoestisch plafondpaneel dat voorzien is van state-of-the-art LED-verlichting en die zodoende een geïntegreerde oplossing levert voor het absorberen van geluid in kantoortuinen.

Menno Kleingeld, Vicepresident en Global Segment Manager bij Philips Lighting: “In de ontwikkelingsfase van dit partnerschap werd al snel duidelijk dat Philips en Ecophon een goede combinatie vormen. We beschikken over complementaire kennis: Philips van verlichting en Ecophon van akoestiek en het effect ervan op mensen."

"Ecophon streeft altijd naar een hoge waarde voor de eindgebruiker en in Philips hebben we een partner gevonden met wie we innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen die extra waarde en meer comfort bieden voor mensen in hun werkomgevingen”, zegt Peter Kamps, Global Marketing Director voor de Saint Gobain Ecophon Group.

Meer informatie via deze link

Deel dit artikel

permalink