Passief bouwen voor de uitvoerende bouw

KPE, het Kenniscentrum voor Projectadvisering en Educatie, en Academy NL zijn een samenwerking aangegaan om gezamenlijk een (bij)scholingsprogramma 'Passief Bouwen' te bieden voor verschillende functionarissen van bouwbedrijven: van bouwplaatsmedewerkers tot projectleiders.

Bouwplaats
Doelstelling is dat men ook op de bouwplaats vertrouwd raakt met passief bouwen. Het resultaat van passief bouwen hangt nauw samen met het juist uitvoeren van details met de juiste materialen op de bouwplaats.

Binnenmilieu
Passief bouwen leidt tot uiterst energiezuinige woningen en gebouwen, met een hoog comfort en een gezond binnenmilieu. Het uiterst lage energiegebruik wordt zeker gesteld op basis van de berekening met de PHPP-NL, met controlemomenten tijdens de bouw, uitmondend in het PassiefBouwen Keur.

KPE, opgericht in 1998, is een kennis- en opleidingscentrum met vestigingen in Maastricht, Dordrecht en Doetinchem. KPE werkt al vele jaren met en voor uitvoerenden in de bouw, die vallen binnen de CAO-afspraken en de verplichte (bij)scholingsprogramma’s.

Academy NL is in 2011 van start gegaan, ontwikkelt en verzorgt met name cursussen gericht op de integratie tussen de werelden van bouw en installatie en verzorgt de Leergang PassiefBouwen in opdracht van de Stichting PassiefBouwen.nl

Meer informatie, zie de website

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting PassiefBouwen.nl