Steelcase genomineerd voor Koning Willem I Plaquette 2012

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is de opvolger van het 'Ei van Columbus'. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.

Van de in totaal 32 aanmeldingen is werkomgevingspecialist Steelcase als een van de drie kanshebbers overgebleven in de categorie duurzaam produceren. Hierdoor heeft Steelcase zich eveneens mogen inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2012 wordt op 8 mei tijdens de Floriade in Venlo uitgereikt.

Het duurzaamheidbeleid van Steelcase is gebaseerd op drie strategische acties: materiaalchemie, LevensCyclusAnalyse en Recycling/Hergebruik. Steelcase opereert altijd vanuit de overtuiging dat profit in balans moet zijn met people en planet.

Materiaalchemie
De materialen die worden gebruikt in de producten van Steelcase, worden gekozen op basis van een diepgaande materiaalchemische analyse en op het gegeven dat de chemische bestanddelen worden beoordeeld aan de hand van de 19 Cradle to Cradle-criteria voor mens en milieu.

LevensCyclusAnalyse
Naast een zorgvuldige materiaalkeuze vermindert Steelcase de milieueffecten van zijn producten met behulp van de LevensCyclusAnalyse (LCA)-methodiek. Hierbij worden de milieueffecten van een product gemeten over de verschillende stadia van de levenscyclus, van de keuze van het materiaal tot het einde van de gebruiksduur.

Recycling
Daarnaast faciliteert en stimuleert Steelcase recycling en hergebruik van materialen en producten. De producten bestaan zoveel mogelijk uit gerecycled materiaal en zijn ontworpen volgens de principe van eco-design. Dat wil zeggen dat de producten eenvoudig te demonteren zijn, waardoor reycling eenvoudiger en goedkoper wordt.

Steelcase slaagde er de laatste jaren in om ruim 60 procent minder water te verbruiken, bijna 60 procent minder broeikasgas en ruim 90 procent minder VOS-emissies uit te stoten. In totaal wist het bedrijf ruim 70 procent minder afval te produceren.

Meer informatie over de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap op de website

Deel dit artikel

permalink