Energiezuinige ventilatoren voor trappenhuizen

Rucon Systemair breidt het assortiment ventilatoren uit met de MUB-EC, een totaaloplossing voor zowel ventilatie als rookafzuiging.

De ventilatoren vormen een totaaloplossing voor trappenhuizen. Het nieuwe systeem voor trappenhuizen is compleet, inclusief ingebouwde klepregeling en ingangen voor rookmelders.

Modulair
Ventilatoren uit de MUB-EC lijn zijn modulair opgebouwd. Hierdoor zijn deze bij parallelbedrijf universeel uit te breiden. Het systeem is tevens verkrijgbaar met rookafzuigfunctie (RWA).

Door zijn regeleigenschappen heeft de MUB-EC geen drukbegrenzingseenheid nodig, waardoor er minder onderdelen en stelelementen nodig zijn dan in conventionele systemen.

Energiebesparend
De ventilatoren uit de MUB-EC lijn worden aangedreven door energiebesparende en hoogefficiënte EC-motoren met externe rotor. Ze zijn uitgerust met achterovergebogen schoepen van aluminium.

Door EC-technologie toe te passen in plaats van standaard AC-motoren, kan bij kleinere en middelgrote ventilatoren en luchtbehandelingskasten het verbruik met circa 30% gereduceerd worden. In sommige applicaties kan de besparing zelfs oplopen tot 50% of meer.

Meer informatie op de website

Deel dit artikel

permalink