Opening gerevitaliseerd laboratorium Van Wijhe Verf

Op donderdagmiddag 5 april heeft Van Wijhe Verf op feestelijke wijze het volledig gerevitaliseerde R&D laboratorium geopend. Met vooraanstaande gastsprekers als Bernard Wientjes, Carl Rohde en Jan van Betten is er stil gestaan bij een zeer actueel onderwerp in de hedendaagse maatschappij en daarmee in de verfbranche: innovatie.

Marlies van Wijhe, Algemeen Directeur van Van Wijhe Verf en tevens Zakenvrouw van het jaar 2010, heeft de feestelijke middag geopend: "Dit is een mooi moment om te laten zien dat wij als verffabrikant proberen ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst door producten te ontwikkelen die het milieu minder belasten en langer meegaan. Duurzaamheid is een ‘must’".

Bernard Wientjes, Voorzitter van het VNO-NCW, heeft het vernieuwde laboratorium vervolgens ‘officieel’ geopend. Carl Rohde, internationaal vooraanstaand trendwatcher, is als gastspreker ingegaan op de globalisering, experience economie en sustainability in relatie tot de huidige digitale ontwikkelingen. Ook Jan van Betten, oprichter van Nudge, geeft aan de hand van voorbeelden aan hoe ‘verandering van onderaf’ leidt tot verduurzaming van de samenleving.

 

Zonder innovatie geen duurzaamheid

In het Zwolse R&D laboratorium zijn verfwetenschappers dagelijks in de weer met vernieuwing en verbetering van producten en processen. Een innovatie is voor Van Wijhe Verf pas duurzaam als het nieuwe of verbeterde product niet alleen bijdraagt aan het bedrijfsresultaat of een schoner milieu, maar als klanten er ook daadwerkelijk een beter product mee in handen krijgen. Met de vernieuwing van het lab levert Van Wijhe Verf een belangrijke bijdrage aan de continue ontwikkeling in het kader van de topsectoren Chemie en Hightech.


Marlies van Wijhe, voorzitter van de VVVF (de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten): “De VVVF wil dat Nederland in 2030 een sterke positie inneemt in biobased coatings. Als Van Wijhe Verf willen wij een voortrekkersrol in initiatieven rond duurzaamheid, milieu, veiligheid en gezondheid van mens en samenleving vervullen. Dat betekent dat wij juist ook in deze economisch moeilijke tijden in kennis en ontwikkeling moeten en willen investeren. “

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links